Неділя, 19.05.2024, 13:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2012 » Березень » 29
    29 березня проведено регіональний інформаційно-методичний семінар для органів місцевого самоврядування Запорізької області „Методики Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2012 року”.
    Організаторами заходу стали Державний фонд, Запорізька обласна рада, Запорізька  обласна державна адміністрація.
    Від Державного фонду участь у семінарі взяли Голова Державного фонду С.Маліков та Перший заступник Голови О.Тертишна.
    Дирекція конкурсу ознайомила учасників семінару із результатами проведення Всеукраїнського конкурсу минулих років, зазначивши, що у 2011 році Дирекцією конкурсу було зареєстровано 725 проектів,  130 з яких стали переможцями конкурсу і отримають державний грант на реалізацію своїх проектів.
    В свою чергу О.Тертишна повідомила, що Дирекція конкурсу для оптимальної зручності подання проектів на конкурс започатковує з 2012 року в рамках проведення інформаційно-методичних семінарів дистанційний курс навчання для органів місцевого самоврядування з різних регіонів нашої країни. Майбутніх учасників конкурсу буде ознайомлено з особливостями підготовки проектів, потенційні учасники матимуть можливість отримати рекомендації щодо написання проектів, врахувавши всі недоліки та позитивні моменти поданих проектів та програм, які надійшли на адресу Дирекції конкурсу у минулі роки.

    І в подальшому Державний фонд  планує поширити цей кращий досвід муніципального та регіонального розвитку серед органів місцевого самоврядування усіх областей України.

    Як і на попередніх інформаційно-методичних семінарах, Дирекція конкурсу максимально намагається врахувати усі пропозиції учасників, надати відповіді  на всі питання від бажаючих взяти участь у конкурсі, оскільки сьогодні для територіальних громад Конкурс є насправді реальним шансом отримати державний грант на вирішення численних проблем місцевого і регіонального розвитку.

    З метою врахування Всеукраїнським конкурсом найбільш широкого спектру питань місцевого та регіонального розвитку у 2012 році тематика пріоритетних напрямів Конкурсу зорієнтована на Програму економічних реформ Президента України В.Ф.Януковича на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». 


    Джерело: http://municipal.gov.ua

    Переглядів: 369 | Додав: vg2012 | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

    За результатами успішної участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування  2011 року, функції дирекції якого виконує Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню в Україні,  органи місцевого самоврядування з різних регіонів України отримають близько 27 млн. грн. із державного бюджету на розвиток своїх територіальних громад. 

    Близько 839,6  тисяч гривень  дістануть, зокрема,  міста і села Запорізької  області. Кошти надійдуть із державного бюджету 5-ти переможцям за результатами  їх успішної участі у Всеукраїнському конкурсі 2011 року.

    Сьогодні, під час сесії Запорізької обласної ради, цих переможців нагороджено дипломами Всеукраїнського конкурсу. Дипломи вручив Голова Державного фонду, голова Дирекції конкурсу - Сергій Маліков.

    Завдяки високій активності та новаторським технологіям, запропонованими авторами проектів, у ході конкурсного відбору задоволено фінансові запити Новоукраїнської сільської ради з проектом „Спільними зусиллями реконструюємо громадський водовід с. Гоголівка”; Семенівська сільська рада Мелітопольського району з проектом „Реформування системи охорони здоров'я населення Семенівської сільської ради Мелітопольського району запорізької області”.

    Тематика поданих від Запорізької області проектів засвідчила, що у області найгострішими є проблеми, що стосуються створення відповідних екологічних, санітарно-гігіенічних вимог та комфортних умов навчання в дитячих дошкільних та шкільних закладах. Так, в результаті реалізації проекту Фруктовської сільської ради „Оснащення комунального закладу „Дитячий ясла-садок „Черешенька” будуть дотримуватися вимоги санітарно-епідеміологічної служби щодо температурного режиму перебування дітей у приміщенні закладу, зменшаться витрати на енергоносії.

    А в результаті реалізації проекту Веселівської селищної ради „Здоровий малюк (інноваційна модель системи опалення дошкільного навчального закладу № 3 „Казка” буде забезпечений необхідний рівень санітарних вимог, нормалізується температурний режим в дошкільному закладі, що позитивно вплине на здоров'я дітей.

    Окремо хочеться виділити ще один проект-переможець, на який звернула увагу Експертна комісія Всеукраїнського конкурсу, — проект Запорізької обласної ради „Створення і розвиток Запорізької регіональної електронної мережі інформаційних ресурсів „Електронна влада”.

    Президент України В.Янукович неодноразово наголошував на тому, що система надання послуг населенню  у соціальній, медичній, освітній та інших сферах  повинна бути прозорою, якісною і якомога зручнішою для громадянина. Тому в цьому аспекті актуальним є проект Запорізької обласної ради, автори якого поставили на меті розширити можливості реалізації законних прав членів громади області на отримання публічної інформації та звернень до органів місцевого самоврядування і виконавчої влади через розробку та впровадження єдиної регіональної мережі інформаційних ресурсів (мережі "електронна влада").

    В результаті реалізації даного проекту зміняться принципи формування інформаційної політики органами місцевого самоврядування та місцевої влади в частині взаємовідносин "влада-громада", будуть впроваджені сучасні електронні технології, суттєво підвищиться рівень інформаційної відкритості місцевої влади, що позитивно впливатиме на управлінські процеси.

     Джерело: http://municipal.gov.ua

    Переглядів: 366 | Додав: vg2012 | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)


    Copyright RZGVR © 2024