Неділя, 19.05.2024, 17:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2012 » Березень » 29 » Активістів муніципального руху нагороджено у Запоріжжі
    15:52
    Активістів муніципального руху нагороджено у Запоріжжі

    За результатами успішної участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування  2011 року, функції дирекції якого виконує Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню в Україні,  органи місцевого самоврядування з різних регіонів України отримають близько 27 млн. грн. із державного бюджету на розвиток своїх територіальних громад. 

    Близько 839,6  тисяч гривень  дістануть, зокрема,  міста і села Запорізької  області. Кошти надійдуть із державного бюджету 5-ти переможцям за результатами  їх успішної участі у Всеукраїнському конкурсі 2011 року.

    Сьогодні, під час сесії Запорізької обласної ради, цих переможців нагороджено дипломами Всеукраїнського конкурсу. Дипломи вручив Голова Державного фонду, голова Дирекції конкурсу - Сергій Маліков.

    Завдяки високій активності та новаторським технологіям, запропонованими авторами проектів, у ході конкурсного відбору задоволено фінансові запити Новоукраїнської сільської ради з проектом „Спільними зусиллями реконструюємо громадський водовід с. Гоголівка”; Семенівська сільська рада Мелітопольського району з проектом „Реформування системи охорони здоров'я населення Семенівської сільської ради Мелітопольського району запорізької області”.

    Тематика поданих від Запорізької області проектів засвідчила, що у області найгострішими є проблеми, що стосуються створення відповідних екологічних, санітарно-гігіенічних вимог та комфортних умов навчання в дитячих дошкільних та шкільних закладах. Так, в результаті реалізації проекту Фруктовської сільської ради „Оснащення комунального закладу „Дитячий ясла-садок „Черешенька” будуть дотримуватися вимоги санітарно-епідеміологічної служби щодо температурного режиму перебування дітей у приміщенні закладу, зменшаться витрати на енергоносії.

    А в результаті реалізації проекту Веселівської селищної ради „Здоровий малюк (інноваційна модель системи опалення дошкільного навчального закладу № 3 „Казка” буде забезпечений необхідний рівень санітарних вимог, нормалізується температурний режим в дошкільному закладі, що позитивно вплине на здоров'я дітей.

    Окремо хочеться виділити ще один проект-переможець, на який звернула увагу Експертна комісія Всеукраїнського конкурсу, — проект Запорізької обласної ради „Створення і розвиток Запорізької регіональної електронної мережі інформаційних ресурсів „Електронна влада”.

    Президент України В.Янукович неодноразово наголошував на тому, що система надання послуг населенню  у соціальній, медичній, освітній та інших сферах  повинна бути прозорою, якісною і якомога зручнішою для громадянина. Тому в цьому аспекті актуальним є проект Запорізької обласної ради, автори якого поставили на меті розширити можливості реалізації законних прав членів громади області на отримання публічної інформації та звернень до органів місцевого самоврядування і виконавчої влади через розробку та впровадження єдиної регіональної мережі інформаційних ресурсів (мережі "електронна влада").

    В результаті реалізації даного проекту зміняться принципи формування інформаційної політики органами місцевого самоврядування та місцевої влади в частині взаємовідносин "влада-громада", будуть впроваджені сучасні електронні технології, суттєво підвищиться рівень інформаційної відкритості місцевої влади, що позитивно впливатиме на управлінські процеси.

     Джерело: http://municipal.gov.ua

    Переглядів: 367 | Додав: vg2012 | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:

    Copyright RZGVR © 2024