Неділя, 19.05.2024, 18:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2014 » Березень » 27 » ВІДСУТНІСТЬ ПЕРЕШКОД ДЛЯ НОРМАЛЬНОЇ РОБОТИ ЗАЛІЗНИЦІ -ЗАПОРУКА НАШОЇ БЕЗПЕКИ
    13:23
    ВІДСУТНІСТЬ ПЕРЕШКОД ДЛЯ НОРМАЛЬНОЇ РОБОТИ ЗАЛІЗНИЦІ -ЗАПОРУКА НАШОЇ БЕЗПЕКИ

     

    Сідаючи у вагон залізничного потягу або спостерігаючи за його проходженням, ми впевнені у цілковитій своїй безпеці. Залізниця здійснює перевезення не лише пасажирів, але й різного роду вантажів, у тому числі й небезпечних, вкрай необхідних для функціонування народного господарства країни. Це, перш за все, - скраплений газ, пально-мастильні матеріали, хімічні речовини та інше. Встановлені правіша при здійсненні перевезень останніх виключають можливість їх шкідливої дії на людей, навколишнє середовище.

    Проте, через злочинні дії несвідомої частини населення, яка бажає легкої наживи, ставиться під загрозу найцінніше - людське життя.

    Також, факти несанкціонованого втручання в роботу залізничного транспорту, а саме: крадіжки деталей верхньої будови колії, деталей вагонів, засобів сигналізації та зв'язку, електропостачання, пошкодження скла вагонів, продовжують мати місце та негативно впливають на роботу залізниці.

    Умисне створення умов, які є загрозою для життя людей - злочин. Просимо всіх громадян усвідомити важливість цієї проблеми, не залишатися осторонь, а при виявленні правопорушників, фактів крадіжок на залізниці негайно повідомляти правоохоронні органи.

    Слід пам’ятати, що винні у скоєнні злочинів на залізниці несуть відповідальність у кримінальному порядку згідно зі ст. 277 Кримінального Кодексу України "Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів", відповідно до якої, винні, які спричинили потерпілому середньої важкості чи тяжкі тілесні ушкодження або завдали великої матеріальної шкоди, караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років. Якщо вказані діяння спричинили загибель людей - винні караються позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

    Не меншу загрозу для нормальної роботи залізничного транспорту, попередження аварій та тяжких її наслідків становить обмеження видимості у напрямку руху поїздів. Окрім погодних умов, часу доби існує ще один її ворог - задимленість територій від пожеж, ймовірність виникнення яких у літній період різко зростає. Кинутий недопалок, спалювання сухої трави, пожнивних залишків,  інші необачні дії при поводжені з вогнем можуть викликати масові пожежі та обмежити видимість на значній території, утому числі - на залізниці. Навіть при своєчасному виявленні перешкоди неможливо миттєво зупинити заліз­ничний потяг вагою у кілька тисяч тонн, оскільки його зупиночний шлях становить до 1000 метрів. В умовах обмеженої видимості шансів уникнути зіткнення потягів з перешкодою стає значно менше. Звертаємося до всіх сільгоспвиробників, землекористувачів, мешканців району, його гостей з проханням суворо дотримуватися та навчити дітей основних правил пожежної безпеки, особливо у літній період, не вчиняти дій, які можуть призвести до масових пожеж, ускладнюють рух транспорту.

    Кожен повинен усвідомити - відсутність перешкод для нормальної роботи залізниці - запорука нашої безпеки, добробуту та благополуччя. Пам'ятайте, щонайцінніше, що ми маємо - життя. Бережіть його!

    УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ

    ТА ТОРГІВЛІ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ



     

    Переглядів: 432 | Додав: vg2012 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:

    Copyright RZGVR © 2024