Неділя, 19.05.2024, 17:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2012 » Лютий » 7 » Веселівщина реалізовуватиме свої ініціативи за підтримки ЄС і Програми розвиту ООН
    14:45
    Веселівщина реалізовуватиме свої ініціативи за підтримки ЄС і Програми розвиту ООН
              
    Веселівщина реалізовуватиме свої ініціативи
    за підтримки ЄС і Програми розвиту ООН

        Ще 5 років тому на території України за підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку ООН стартував всеукраїнський проект під назвою «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», мета якого організувати співпрацю активів місцевих громад з органами місцевої влади та підприємцями для реконструкції системи водопостачання, впровадження енергозберігаючих технологій, покращення сфери медичного обслуговування, освітлення сільських вулиць.
         У Запорізькій області проект переживає уже другу фазу свого розвитку, яка розпочалась у червні 2011 року і триватиме 4 роки. На реалізацію Проекту виділено 8,5 млн. грн. Участь у проекті приймають 9 районів: Бердянський, Гуляйпільський, Кам’янко-Дніпровський, Куйбишевський, Новомиколаївський, Оріхівський, Пологівський, Приазовський, Якимівський. Нещодавно до проекту долучився і Веселівський район, який разом з Василівським і Токмацьким  районами реалізуватиме свої ініціативи на правах района-репліканта, тобто перейматиме методологію впровадження Програми у районів, які уже мали досвід участі у Проекті.
     
         На разі у Веселівському районі створені та діють три громадські організації: ГО «Довгий Під» у с. Чкалове, ГО «Згода Запоріжжя» у с. Запоріжжя, ГО «Моє село» у с. Корніївка. Перші дві організації уже визначились з пріоритетними напрямками і активно готують документацію по проекту реконструкція водопровідних мереж і впровадження енергозберігаючих технологій. У селі Корніївка повним ходом іде підготовка проекту під назвою «Тепла школа», що передбачає встановлення енергозберігаючих вікон.
        Незабаром до числа таких організаційно-оформлених громад приєднаються і жителі села Матвіївка, які також мають чимало ініціатив щодо покращення умов проживання на своїй території.
        Закликаємо усіх небайдужих жителів району сприяти створенню громадських організацій в усіх селах Веселівського району. За більш детальною інформацією звертайтесь до спеціалістів управління економіки райдержадміністрації.  

    Переглядів: 501 | Додав: vg2012 | Рейтинг: 5.0/2
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:

    Copyright RZGVR © 2024