Неділя, 19.05.2024, 13:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2012 » Лютий » 16

    Керівництвом Запорізької обласної державної адміністрації та обласної ради прийнято рішення про затвердження "Обласної цільової програми реалізації Проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду 2012-2015 роки".

    Станом на 07.02.2012 року Запорізьким ОПВ спільно з партнерами - управлінням зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Запорізької ОДА завершено погодження проекту "Обласної цільової програми реалізації Проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду 2012-2015".

    Проект відповідної програми було погоджено керівництвом ЗОДА/ЗОР та на засіданні фракцій Запорізької обласної ради. На розгляд сесії Запорізької обласної ради документ винесено без зауважень.

    Як зазначив заступник голови Запорізької облдержадміністрації Петро Гончарук: "...перед запорізькими громадами та місцевими бюджетами розкривається безліч можливостей власної реалізації. Наразі нормативне, закріплене обласною програмою відпрацювання механізму співфінансування та запроваджуємий механізм мінігратнів та співпраці дозволять територіальним громадам залучати додаткові кошти на свій розвиток. А потенційні інвестори мають реальне підтвердження розвитку запорізького краю за принципом "від громади до влади"

    За своєю спрямованістю та цільовими заходами програма повністю увібрала в себе всі стратегічні та методологічні аспекти розвитку та підтримки ініціатив громад за досвідом та рекомендаціями ЄС/ПРООН.

    Запорізьким обласним підрозділом впровадження Проекту було рекомендовано партнерам включити до проекту програми такі стратегічні та методологічні заходи:

    - періодичне проведення Форумів Місцевого Розвитку за прикладом Проекту по області;

    - запровадження механізму малих грантів для всіх районів області за досвідом ЄС/ПРООН;

    - запровадження принципів громадського обговорення по всіх питаннях стосовно розвитку територій у всіх районах області;

    - проведення щорічного обласного форуму грантодавців на території Запорізької області;

    - створення мережі громадських організацій за принципом «одна сільська рада – мінімум одна громадська організація» по всій Запорізькій області;

    - запровадження механізму співфінансування ініціатив громад та місцевих рад по всій Запорізькій області;

    - запровадження навчального курсу «Сталий місцевий розвиток»;

    - розробка «Інвестиційних паспортів громад», тощо.

    Проект Програми

    Джерело - http://www.cba.org.ua

    Переглядів: 396 | Додав: vg2012 | Дата: 16.02.2012 | Коментарі (0)


               15 лютого 2012 року в сесійній залі Чкалoвської сільської ради відбулось зібрання активу громадської організації «Довгий Під». Розглядались організаційні питання, пов’язані з проектом «Чисті джерела» та узгоджувались пріоритетні напрямки роботи ГО на найближчі 5 років. Було обрано і затверджено склад функціональної групи організації «Довгий Під» для безпосередньої роботи над проектом «Чисті джерела». Заслухано звіт керівників Чкаловської громадської організації про стан виконання проектної документації. Прийнято рішення  визначитись з пріоритетними напрямками роботи громади шляхом анкетування. Серед запропонованих активом проблем: освітлення сільських вулиць, ремонт приміщення сільського будинку культури, ремонт спортивного залу, впорядкування об’єкту історичної спадщини – Група братських могил червоноармійців, радянських воїнів і пам’ятник воїнам-односельцям та покращення сфери медичного обслуговування.
    Переглядів: 537 | Додав: vg2012 | Дата: 16.02.2012 | Коментарі (0)


    Copyright RZGVR © 2024