Неділя, 19.05.2024, 20:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2014 » Березень » 27 » Харчовий продукт «Кіндер Джой» має європейський знак якості, проте зі сторони Держспоживінспекції України викликав сумніви щодо безпеки для
    13:15
    Харчовий продукт «Кіндер Джой» має європейський знак якості, проте зі сторони Держспоживінспекції України викликав сумніви щодо безпеки для

    До Держпідприємництва звернулася Європейська Бізнес Асоціація з проханням врегулювати проблему маркування харчових продуктів, що містять іграшку, з якою зіткнулася компанія-член Асоціації ТОВ «Ферреро Україна»

    Держпідприємництво зі своєї сторони ініціювало проведення робочої зустрічі з представниками ТОВ «Ферреро Україна», Мінекономрозвитку, Держспоживінспекції, Європейської Бізнес Асоціації.

    «Держпідприємництво у вирішенні даного питання виступає у ролі посередника. Ми маємо з’ясувати юридичну обґрунтованість дій обох сторін – державного органу та суб’єкта господарювання», – вніс ясність Перший заступник Голови Держпідприємництва Олександр Потімков.

    Обговорюючи шляхи врегулювання вищезазначеного питання, Держпідприємництвом було встановлено, що сама проблема полягає не у маркуванні харчових продуктів, що містять іграшку, а у відсутності в «Ферреро Україна» необхідної документації, яка б підтверджувала безпечність «Кіндер Джой» на території України.

    Звичайно, «Кіндер Джой» має знак якості «СЕ», який засвідчує безпечність для здоров’я та те, що продукт пройшов процедуру оцінки відповідності європейським директивам. Проте для підтвердження безпечності в Україні даний продукт повинен пройти оцінку відповідності згідно з вимогами українського законодавства.

    У зв’язку з цим, Держспоживінспекцією за результатами позапланової перевірки було видане рішення про обмеження та тимчасову заборону реалізації продукту «Кіндер Джой» на українському ринку, зважаючи на невідповідність продукції вимогам українського законодавства, зокрема, положенням Технічного регламенту про маркування харчових продуктів.

    Дії Держспоживінспекції у Держпідприємництві вважать правомірними та такими, що не суперечать українському законодавству.

    «Ферреро Україна» цінує свою репутацію чесного та добропорядного імпортера кондитерських виробів та з лютого 2014 року ТОВ «Ферреро Україна» призупинило продаж продукції.

    Варто зазначити, що «Кіндер Джой» імпортується в Україну з 2003 року, тобто понад 10 років. Протягом усього періоду діяльності «Ферреро Україна» претензій з боку контролюючих органів до цього продукту не виникало.

    На сьогодні «Ферреро Україна» вже має відповідний пакет документів, які підтверджують безпечність продукту «Кіндер Джой» в Україні. Тому, на думку Держпідприємництва, компанія повинна звернутися до Держспоживінспекції із заявою на проведення перевірки.

    Держпідприємництво зі своєї сторони буде супроводжувати зазначене питання з метою уникнення бюрократичних перепон.

    «Вирішення подібних проблемних питань таким чином, як на сьогоднішній нараді, є прикладом конструктивного діалогу між владою та бізнесом без звернення до суду»,– підсумував Олександр Потімков.

    Прес-служба Держпідприємництва України

    Більше інформації Ви можете отримати на офіційному сайті Держпідприємництва http://www.dkrp.gov.ua
    Запрошуємо Вас приєднатися до нашої сторінки на Facebook Держпідприємництво


     

    Переглядів: 384 | Додав: vg2012 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:

    Copyright RZGVR © 2024