Неділя, 19.05.2024, 17:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2013 » Липень » 12 » Як іноземці в селі працювали
    08:23
    Як іноземці в селі працювали

    8-ого липня на Запорізькому центральному вокзалі зібралося дев’ятеро представників молоді з різних країн світу. Давайте прослідкуємо за ними і подивимося, навіщо вони приїхали до України та що мають за наміри.

    Почнемо з найекзотичнішого обличчя - 24-річного Хюнчіна з Кореї. Він вивчає міжнародну торгівлю в університеті, відзначається чудовим почуттям гумору та любов’ю до дітей. Далі перейдемо до високої стрункої іспанки, яка осяює своєю посмішкою все навколо. Це 20-річна Мірея, яка вивчає філософію  та світову літературу в Мадриді. Світловолосий юнак, дуже схожий на пересічного українця, виявляється гостем з Польщі на ім’я Адріан. Вже в 20 років він чудово володіє п’ятьма мовами, включаючи російську,та дуже добре розуміє українську. В Україні особливо полюбляє абрикосовий компот.

    Наступна трійка нашої групи є особливою, бо приїхали до України на цілий рік працювати в Києві.  Важко не помітити яскраву та темпераментну сицилійку Джорджию, яка в свої 25 років вирішила покинути рідну Італію після отримання ступеня магістра з філології. Її співвітчизник та близький друг Марко - професійних музикант, який має власну музичну групу та віртуозно грає на гітарі – дивує українську сільську громаду своїми кулінарними вподобаннями, адже він веган, тобто не вживає в їжу продукти тваринного походження. 26-ріна Бєлєн приїхала до нас з Іспанії. ЇЇ пристрасть – журналістика та захист рівних прав в суспільстві.

    Серед іноземців є у групі і троє українок. Івано-франківська Валентина, 24 роки, проходить стажування в сільраді смт. Веселе. Вона володіє німецькою та польською мовами, надзвичайно енергійна та креативна в роботі. Дніпропетровчанка Марина, 26 років, за фахом фінансист, який пізнає культури інших народів, подорожуючи світом. 22-річна Аня, яка народилася та виросла в смт. Веселе. Після закінчення університету до неї прийшла патріотична ідея допомоги своєму району. Так як вона багато мандрувала Європою та стала шанувальницею волонтерського руху, за допомогою Всеукраїнської асоціації молодіжного співробітництва «Альтернатива-В» на 2 тижні були запрошені іноземці, з якими ми вас познайомили.

    Проект отримав шанс на життя завдяки великій любові до рідного краю депутата обласної ради Юрія Васильовича Голоти та його безумовної підтримки.

    Вони такі різні, але їх об’єднує одна місія – в рамках волонтерського табору на базі села Чкалове дев’ятеро наших героїв займаються облаштуванням центрального парку та зеленого класу для місцевої школи. Також в планах прокласти туристичний маршрут до сусіднього села. Запал в очах є, плани великі, гайда до роботи!

    До них приєднуються місцеві волонтери, серед яких можна зустріти як дітей так і дорослих. Для школярів такі зустрічі є чудовою нагодою поспілкуватися англійською та розширити власний світогляд.

    День за днем пролітають стрімко, залишаючи в серцях волонтерів добрі спогади. Вони вже багато зробили – на стадіоні встановлено нові місця для глядачів, зелена огорожа парку рівненько підстрижена, а зелений клас біля школи радує око різнокольоровими лавочками.

    Вільний час волонтери проводять цікаво та весело: вони навчились доїти корів у місцевих жителів, відвідали ринок у с.м.т. Веселому, вперше скуштували український бочковий квас та потримали в руках маленьких курчат, спробували себе у ролі туристів, пройшовши імітовані перешкоди на мотузках, побули зірками телебачення, даючи інтерв’ю журналістам телеканалу «Інтер». Також своїми силовими трюками на брусах та турніках здивувала волонтерів команда місцевих юнаків. На вихідних планується поїздка на археологічні розкопки курганів та на Кам’яну Могилу.

    Кожний день життя у волонтерському таборі неповторний, сповнений яскравих подій та вражень і несхожий на інші. Все для наших гостей нове та незвичне. Попереду ще багато сюрпризів, натхненної роботи та міжкультурного обміну. Головне, щоб кількість доброти, дружби, радості та миру зростала в серцях волонтерів, місцевої громади та всіх причасних до цього чудового табору! Побажаємо їм цього та якомога щиріше запросимо їх приїхати і наступного разу, ще й друзів захопити!

     

       

                                                                                               Анна Фісун

                                                                                               Марина Лисяк

    Переглядів: 474 | Додав: vg2012 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:

    Copyright RZGVR © 2024