Неділя, 19.05.2024, 13:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2013 » Липень » 10

            

            В середу, 03 липня, у малому залі Веселівської райдержадміністрації за участю першого заступника голови райдержадміністрації Голоти Ю.В.  відбулося засідання районної Координаційної ради форуму місцевого розвитку з реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду - ІІ» на якому були присутні координатор Проекту ЄС/ПРООН по Запорізькій області Устімов Г.М., керівники органів місцевого самоврядування, громадських організацій та структурних підрозділів райдержадміністрації.

           На заході було обговорено про стан підготовки проектів з енергоефективності громад сіл Корніївка і Таврія по реконструкції систем опалення Корніївської і Таврійської ЗОШ. Також, на цьому засіданні підписано Грантову Угоду між громадськими організаціями сіл Корніївка, Таврія та Проектом СВА.

            Наприкінці засідання перший заступник голови райдержадміністрації Ю.В. Голота повідомив, що у період з 08 по 22 липня 2013 року Веселівський район  відвідають іноземні волонтери.

    Переглядів: 419 | Додав: vg2012 | Дата: 10.07.2013 | Коментарі (0)

     

    На даний час в Україні, на жаль, відсутня централізована система збору відпрацьованих батарейок й акумуляторів для їх подальшої утилізації. Через це, жителі України після відпрацювання ресурсу батарейок й акумуляторів, вимушені викидати їх в сміття, що призводить до значного забруднення довкілля їхніх населених пунктів зокрема та держави в цілому. Із сміттєвого відра вони попадають на звалища, де під впливом різних фізико-хімічних чинників і процесів починають забруднювати довкілля. Хоч частка батарейок й акумуляторів у побутовому смітті менша 0,5 % від абсолютної ваги сміттєвої маси в Україні, проте ці 0,5 % продукують близько 50 % всіх токсичних речовин, що присутні в даній сміттєвій масі. За даними Державного біологічного музею ім. Тімірязєва (м. Москва, РФ) всього лиш одна "пальчикова" батарейка може забруднити важкими металами біля 20 квадратних метрів землі або 400 літрів води, оскільки містить в собі значну кількість різних металів (літій, ртуть, кадмій, нікель, марганець, цинк, свинець та ін.). Далі з ґрунту ці важкі метали попадають в ґрунтові води, а також накопичуються в рослинах та живих організмах, що рано чи пізно призводить до їх попадання в організм людини, що наносить суттєву шкоду її здоров'ю.

    В різних населених пунктах України небайдужі люди та організації , які самотужки на власному ентузіазмі створили акцію «Очисти Україну – утилізуй батарейки», але їх не багато. Веселівська райдержадміністрація також приєднались до цієї акції й поставили в управлінні економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації в ресурсному центрі громад невеличку ємність для збору відпрацьованих батарейок й акумуляторів для їх подальшої утилізації. В зв’язку з цим, звертаємось до Вас як до найбільш активних та свідомих громадян нашої території з 2 конкретними пропозиціями, здійснення хоча б частини яких зможе вже покращити існуючу ситуацію:

    1.            Якщо у Вас вдома чи на роботі є відпрацьовані батарейки й акумулятори різних видів, то, будь-ласка, ні за яких умов не викидайте їх у сміття, оскільки це буде призводити до забруднення довкілля Вашої місцевості. Натомість, зберіть відпрацьовані батарейки й акумулятори, для цього можна використати пластикову пляшку, картонну коробку, пластикову ємність чи будь-який інший предмет, який на Ваш погляд може слугувати зручною ємністю для збору батарейок й акумуляторів та віднесіть їх до найближчого до Вас пункту прийому відпрацьованих батарейок й акумуляторів.

    2.            Максимально поширити серед Ваших рідних, близьких, родичів, друзів, знайомих, співробітників і т.д. інформацію про важливість і необхідність збору відпрацьованих батарейок й акумуляторів для їх подальшої утилізації.

    Не залишайтеся байдужими до навколишнього середовища в якому живемо ми та наші рідні. Сподіваємось на плідну співпрацю. ДОЛУЧАЙСЯ ДО АКЦІЇ «ОЧИСТИ УКРАЇНУ – УТИЛІЗУЙ БАТАРЕЙКИ». Підтримай, і ми зробимо Україну  чистішою.
    Переглядів: 900 | Додав: vg2012 | Дата: 10.07.2013 | Коментарі (0)


    Copyright RZGVR © 2024