Неділя, 19.05.2024, 15:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » Архів матеріалів
     
      

    10 лютого 2012 року в малому залі Веселівської райдержадміністрації відбулось засідання координаторів проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» за участі представників управління економіки райдержадміністрації та керівників громадських організацій-учасниць програми з питань впровадження Проекту ЄС/ПРООН в районі. В ході зустрічі вирішувались питання щодо перспектив створення громадських організацій у кожному селі, впорядкування ділової документації та написання планів робіт ГО на 2012 рік та перспективних планів роботи організації на найближчі 5 років. Громади перспективними напрямками вважають водозабезпечення сіл та освітлення вулиць, а також  заходи з енергозбереження. Було вирішено висвітлювати роботу громадських організацій в засобах масової інформації: на сторінках районної газети «Колос», на сайтах «Веселовские ведомости», «Веселовские новости»  та на офіційному сайті районного ресурсного центру громад Веселівського району www.vesgr.at.ua

    Переглядів: 472 | Додав: vg2012 | Дата: 12.02.2012 | Коментарі (0)

    7 лютого 2012 року в ході робочої поїздки до м. Запоріжжя керівники громадських організацій «Згода Запоріжжя» із с. Запоріжжя та «Довгий Під» із с. Чкалове замовили проектну документацію на реконструкцію систем водопостачання у селах Запоріжжя та Чкалове. Виконавцем проектної документації виступив державний регіональний проектно-вишукувальний інститут «ЗАПОРІЖДІПРОВОДГОСП».

    Переглядів: 396 | Додав: vg2012 | Дата: 12.02.2012 | Коментарі (0)


    Щороку Міжнародний фонд "Відродження" оголошує конкурси згідно зі своїми цілями та пріоритетами.

      Цікаві, інноваційні, суспільно значущі проекти можуть претендувати на підтримку поза оголошеними конкурсами чи поза межами граничного обсягу фінансової підтримки, визначеного умовами конкурсів. Такі проекти слід оформляти згідно з аплікаційними формами для позаконкурсних проектів.

      Позаконкурсні проекти слід надсилати поштою на адресу: 04053, м. Київ, вул. Артема, 46, Відділ управління проектами Міжнародного фонду "Відродження”. Фонд офіційно підтверджує отримання проектів та їх реєстрацію листом, який надсилає аплікантам упродовж 7 днів із моменту отримання кореспонденції.



    2012 • Конкурс "Надання фінансової підтримки на реалізацію кращих бізнес-планів громадських організацій і благодійних фондів із розвитку соціальних підприємств”
    Антикризова гуманітарна програма

    Мета конкурсу: підтримати реалізацію інноваційних бізнес-планів щодо розвитку соціального підприємництва, розроблених громадськими організаціями та благодійними фондами. Кінцевий термін подання заявки (за поштовим штемпелем) – 2 березня 2012 року


     
    2012 • Конкурс "Підтримка ресурсних центрів із розвитку соціального підприємництва в Україні”
    Антикризова гуманітарна програма

    Мета конкурсу: підтримати не менше трьох центрів сприяння соціальному підприємництву на базі громадських організацій, благодійних фондів або вищих навчальних закладів для сприяння комплексному розвитку цього сектору в Україні. Кінцевий термін подання заявки (за поштовим штемпелем) – 2 березня 2012 року

    Джерело: http://www.irf.ua

    Переглядів: 369 | Додав: vg2012 | Дата: 08.02.2012 | Коментарі (0)

    Рада  Всеукраїнського конкурсу проектів та програм
    розвитку місцевого самоврядування
    о г о л о ш у є
    Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування
    у 2012 році

       Метою Конкурсу є відбір проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, а також інших джерел, не заборонених законодавством, і спрямовані на розв’язання актуальних проблем розвитку місцевого самоврядування, поширення позитивного досвіду, набутого у процесі їх реалізації.
       Проведення Конкурсу передбачено Указом Президента України від 28 жовтня 2002 р. № 952/2002 "Про Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування", постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 р. № 64 "Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування". Підставою для оголошення конкурсного відбору 2012 року є рішення засідання ради Конкурсу від 17 січня 2012 року.
       Учасниками Конкурсу є органи місцевого самоврядування, які в установленому порядку зареєстрували проект або програму розвитку адміністративно-територіальної одиниці.
      Органи місцевого самоврядування – претенденти на участь у Конкурсі – подають на адресу дирекції Конкурсу (Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню в Україні):
    - заяву на участь у Конкурсі;
    - оригінал проекту (програми), дві його копії та електронну версію проекту (програми);
    - копію рішення відповідної ради щодо затвердження проекту (програми).
    Реєстрація проектів та програм – з 1 лютого по 15 червня 2012 р.
      Детальна інформація щодо проведення Конкурсу у 2012 році розміщена на веб-сайті Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні www.municipal.gov.ua в розділі "Кращі практики", рубрика "Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування".

    Джерело: www.municipal.gov.ua

    Переглядів: 324 | Додав: vg2012 | Дата: 08.02.2012 | Коментарі (0)

        На урядовому порталі підбито підсумки засідання ради Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, що відбулося днями у Мінрегіоні.
       Від Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні  участь у заході взяв голова фонду С.В.Маліков, який є також головою Дирекції Конкурсу.
       Учасники констатували зміцнення соціального партнерства на місцевому рівні, зазначивши, що у 2011 році було суттєво активізовано партнерську співпрацю центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, соціально відповідального бізнесу та громадськості. А.Близнюк, який головував на засіданні, зазначив, що питома частка співфінансування проти традиційних 20% виросла до 40 – 50%. А у проектах-переможцях конкурсу 2011 року сягає навіть 50 – 70%. За весь період конкурсного відбору (з 2004 по 2010 роки), при витратах Держбюджету понад 96 млн грн., до реалізації 694 проектів розвитку місцевого самоврядування вдалося залучити 234,4 млн грн.З нихпонад 82 млн. грн.становили кошти місцевих бюджетів, а понад 55 млн. грн.– партнерських організацій. Крім того, вперше у 2011 році на конкурс разом із проектами соціального спрямування було представлено також проекти з підвищення економічної ефективності комунальної інфраструктури. 

       Під час засідання було затверджено результати визначих експертною комісією переможців конкурсу 2011 року та окреслено необхідні заходи для його проведення у 2012 році.

       У 2011 році на конкурс було подано 725 проектів з 25 областей України. Найактивнішу участь взяли представники місцевого самоврядування з Дніпропетровщини (82 проекти), Луганщини (60), Вінниччини (57). Під час анонімного оцінювання проектів було відібрано 130 переможцівю Зокрема, 16 проектів із Миколаївської області, 13 – з Дніпропетровської, по 11 з Рівненської та Івано-Франківської областей. Загальна сума субвенцій із держбюджету, передбачена на реалізацію проектів – понад 26 млн.грн. Як передбачається, кошти для реалізації проектів громади-переможці почнуть отримувати уже у квітні.(Джерело: http://municipal.gov.ua)

         Від Запорізької області перемогли 5 проектів.
    Орган місцевого самоврядування – переможець Конкурсу
    Назви проектів (програм) переможців Конкурсу 2011 року
    Експертна оцінка
    Фруктовська сільська рада,
    Мелітопольський район
    "Оснащення комунального закладу "Дитячий ясла-садок "Черешенька" Фруктовської сільської ради Мелітопольського району Запорізької області"
    66,31
    Веселівська селищна рада,
    Веселівський район
    "Здоровий малюк"
    65,87
    Новоукраїнська сільська рада,
    Куйбишевський район
    "Спільними зусиллями реконструюємо громадський водовід с. Гоголівка"

    65,73
    Семенівська сільська рада,
    Мелітопольський район
    "Реформування системи охорони здоров'я населення Семенівської сільської ради Мелітопольського району Запорізької області"
    64,63
    Запорізька обласна рада
    "Створення і розвиток Запорізької регіональної електронної мережі інформаційних ресурсів "Електронна влада"
    66,60

    Переглядів: 377 | Додав: vg2012 | Дата: 08.02.2012 | Коментарі (0)

        4 лютого 2012 року в селі Чкалове Веселівського району відбулося засідання активу громадської організації «Довгий Під». В ході засідань вирішувались питання щодо оформлення проекту на реконструкцію мережі водопостачання у селі, а також визначились з організацією-виконавцем проектної документації.
    Переглядів: 334 | Додав: vg2012 | Дата: 07.02.2012 | Коментарі (0)

       
        3 лютого 2012 року в с. Матвіївка за ініціативою місцевих жителів пройшло зібрання активу громади, на  яке були запрошені головний спеціаліст управління економіки райдержадміністрації Щетінін Сергій Володимирович та депутат Запорізької обласної ради Голота Юрій Васильович. На зібранні обговорювались питання щодо участі Матвіївської громади у Проекті  Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ». Працівники адміністрації проінформували громаду про умови участі у Проекті та його переваги. Було вирішено організаційні питання по проведенню загальних зборів громади та її подальшого юридичного оформлення.  
        На сьогоднішній день у Веселівському районі до участі у Програмі долучились три  громадські організації: «Моє село» у с. Корніївка, «Згода Запоріжжя» у с. Запоріжжя та «Довгий Під» у с. Чкалове, які уже перебувають на етапі підготовки мікро-проектів.

    Переглядів: 384 | Додав: vg2012 | Дата: 07.02.2012 | Коментарі (0)

              
    Веселівщина реалізовуватиме свої ініціативи
    за підтримки ЄС і Програми розвиту ООН

        Ще 5 років тому на території України за підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку ООН стартував всеукраїнський проект під назвою «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», мета якого організувати співпрацю активів місцевих громад з органами місцевої влади та підприємцями для реконструкції системи водопостачання, впровадження енергозберігаючих технологій, покращення сфери медичного обслуговування, освітлення сільських вулиць.
         У Запорізькій області проект переживає уже другу фазу свого розвитку, яка розпочалась у червні 2011 року і триватиме 4 роки. На реалізацію Проекту виділено 8,5 млн. грн. Участь у проекті приймають 9 районів: Бердянський, Гуляйпільський, Кам’янко-Дніпровський, Куйбишевський, Новомиколаївський, Оріхівський, Пологівський, Приазовський, Якимівський. Нещодавно до проекту долучився і Веселівський район, який разом з Василівським і Токмацьким  районами реалізуватиме свої ініціативи на правах района-репліканта, тобто перейматиме методологію впровадження Програми у районів, які уже мали досвід участі у Проекті.
     
         На разі у Веселівському районі створені та діють три громадські організації: ГО «Довгий Під» у с. Чкалове, ГО «Згода Запоріжжя» у с. Запоріжжя, ГО «Моє село» у с. Корніївка. Перші дві організації уже визначились з пріоритетними напрямками і активно готують документацію по проекту реконструкція водопровідних мереж і впровадження енергозберігаючих технологій. У селі Корніївка повним ходом іде підготовка проекту під назвою «Тепла школа», що передбачає встановлення енергозберігаючих вікон.
        Незабаром до числа таких організаційно-оформлених громад приєднаються і жителі села Матвіївка, які також мають чимало ініціатив щодо покращення умов проживання на своїй території.
        Закликаємо усіх небайдужих жителів району сприяти створенню громадських організацій в усіх селах Веселівського району. За більш детальною інформацією звертайтесь до спеціалістів управління економіки райдержадміністрації.  

    Переглядів: 500 | Додав: vg2012 | Дата: 07.02.2012 | Коментарі (0)

    « 1 2 ... 9 10 11

    Copyright RZGVR © 2024