Неділя, 19.05.2024, 15:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2013 » Грудень » 23


    Органи державного нагляду (контролю) приводять нормативно-правові акти у відповідність до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

     27 листопада 2013 р. Урядом прийнято постанову «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за топографо-геодезичною і картографічною діяльністю Державним агентством земельних ресурсів».  Розробником постанови є Державне агентство земельних ресурсів.

    Держпідприємництво приймало активну участь у опрацюванні цієї постанови. Так, зокрема у відомстві наполягали на зменшенні тиску на бізнес шляхом зменшення кількості та частоти здійснення перевірок; звуженні кола суб'єктів господарювання, що відносяться до найвищої та середньої групи ризику.

    Слід зауважити, що вказана постанова розроблена у відповідності постанови КМУ від 28.08.2013 № 752, що була розроблена в Держпідприємництві та затверджує методику розроблення критеріїв, що визначають частоту та кількість перевірок підприємців.

    Нагадаємо, прийняття критеріїв оцінки ступенів ризику запроваджує ризик-орієнтовний підхід під час визначення періодичності проведення перевірок суб’єктів господарювання у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності; усунення суб’єктивного підходу до визначення суб’єкта господарювання, якого слід перевірити у першу чергу.

                                                                                                                                                   Прес-служба Держпідприємництва України


    Більше інформації Ви можете отримати на офіційному сайті Держпід-приємництва http://www.dkrp.gov.ua
    Запрошуємо Вас приєднатися до нашої сторінки на Facebook Держпідприємництво

    Переглядів: 390 | Додав: vg2012 | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)

    У відомстві відбулася нарада, що стосувалася окремих питань ліцензування господарської діяльності надання послуг з перевезення небезпечних вантажів залізничним транспортом

    У заході прийняли участь представники Держпідприємництва, Укртрансінспекції та бізнес-середовища.

    Підставою для проведення наради було надходження до Держпідприємництва чисельних звернень суб’єктів господарювання щодо необхідності отримання ліцензії при здійсненні окремих операцій, робіт, процесів, послуг у сфері залізничного транспорту.

    За результатами обговорення було запропоновано Укртрансінспекції розробити пропозиції у вигляді проекту змін до Ліцензійних умов в частині встановлення вичерпного переліку операцій, робіт, процесів, послуг, які здійснюються в межах ліцензованого виду господарської діяльності з перевезення небезпечних вантажів залізничним транспортом, визначивши  кваліфікаційні, організаційні та технологічні вимоги та організувати їх обговорення за координацією Міністерства інфраструктури України.

    Прес-служба Держпідприємництва України

    Переглядів: 388 | Додав: vg2012 | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)

    Вказані зміни передбачені проектом рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації «Про внесення зміни до пункту 2 рішення НКРЗІ від 25.04.2013 № 248»

     Відповідно до діючого рішення НКРЗІ від 25.04.2013 № 248 оператори телекомунікацій забезпечують надання абонентам послуги з перенесення абонентського номера та користування персональним номером, зокрема, на мережах рухомого (мобільного) зв’язку, з 20 грудня поточного року.

    Однак, під час виконання операторами телекомунікацій та Адміністратором центральної бази даних (ЦБД) положень Технічних вимог до телекомунікаційних мереж України виникла необхідність врахування деяких організаційних та технічних особливостей технологічного процесу забезпечення надання послуг перенесення абонентського номера та користування персональним номером, що потребують додаткового часу на їх реалізацію, а саме:

    - вибір постачальників обладнання для ЦБД та операторів телекомунікацій;

    - проведення заходів, необхідних для забезпечення його експлуатації, у тому числі, розробка проектної та технічної документації, поставка, монтаж обладнання та його тестування тощо.

    Таким чином, розробником пропонується перенести терміни впровадження послуги з перенесення абонентського номера та користування персональним номером на мережах рухомого (мобільного) зв’язку на 1 липня 2014 року.

    Враховуючи викладені обставини, Держпідприємництво погодило надісланий проект відповідного рішення.

                                                                                                                                         Прес-служба Держпідприємництва України

    Переглядів: 413 | Додав: vg2012 | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)

             Держсанепідемслужба запропонувала оновити прейскуранти на роботи та послуги, що виконуються і надаються за плату у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення

    Вказані зміни передбачається внести до постанови Кабміну від 27.08.2003 № 1351 «Про затвердження тарифів (прейскурантів) на роботи і послуги, що виконуються і надаються за плату установами та закладами державної  санітарно-епідеміологічної служби».

    У Держпідприємництві зауважили, що тарифи на платні послуги у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення передбачається значно підвищити у порівнянні з діючими, причому в окремих випадках у 10-15 разів.

    Так, наприклад, розробником за виділення ентеровірусів, аденовірусів з об’єктів середовища життєдіяльності людини на культурі клітин з негативним результатом передбачається встановити ціну в розмірі 1494,93 грн., а з позитивним результатом – в розмірі 2647,95 грн. (на сьогодні, вартість цих послуг становить 109,25 грн. та 242,04 грн. відповідно).

    Вартість бактеріологічних та вірусологічних досліджень біологічного матеріалу та проб з об’єктів середовища життєдіяльності людини із застосуванням реакції нейтралізації планують збільшити в 9 разів (з 160,76 грн. до 1444,11 грн.).

    Індикація вірусів грипу та інших вірусів респіраторної групи, на думку розробника, повинна коштувати 2549,67 грн., хоча на сьогодні ціна даної послуги становить 476,76 грн.

    Проте, у поданих до проекту постанови документах, зокрема, в аналізі регуляторного впливу, відсутнє будь-яке фінансово-економічне обґрунтування запропонованих тарифів.

    Таким чином, Держпідприємництво відмовило в погодженні проекту постанови в запропонованій редакції та наразі триває робота над його доопрацюванням.

    Прес-служба Держпідприємництва України

    Переглядів: 413 | Додав: vg2012 | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)

    Уряд затвердив механізм надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям об’єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК)

     З ініціативи Держпідприємництва Мінсоцполітики розробило постанову, відповідно до якої пільги та субсидії для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій розповсюджуються на мешканців ОСББ та ЖБК. Для надання пільг та субсидій на відшкодування таких витрат буде застосовуватися тариф не вищий максимального тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, встановленого відповідним органом місцевого самоврядування.

    Надання мешканцям житлових будинків, у яких створено ОСББ або ЖБК, вищевказаних пільг і субсидій покладено на облдержадміністрації.

    Крім того, органам місцевого самоврядування рекомендовано надавати щомісяця інформацію про найвищі тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, встановлених ними в розрізі поверховості будинків, управлінням праці та соцзахисту.

     Зауважимо, що до цього часу, члени ОСББ та ЖБК були позбавлені правових підстав для отримання відповідних пільг та субсидій.

     Постанова від 13.11.2013 № 860 «Про надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям житлових будинків, у яких створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (житлово-будівельні кооперативи)» набрала чинності 29 листопада поточного року.

                                                                                                                                       Прес-служба Держпідприємництва України

    Переглядів: 422 | Додав: vg2012 | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)

     11 грудня 2013 року Урядом схвалено законопроект «Про Загальнодержавну програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 роки».

          Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва розробила зазначений законопроект, який спрямований на розвиток інфраструктури підтримки малого і середнього підприємництва у регіонах, активізацію фінансово-кредитних та інвестиційних механізмів тощо.

         Загальнодержавна програма розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 роки передбачає розв’язання наступних проблем:

    -   обмеженість доступу до фінансових ресурсів;

    -   недосконалість процедур у сфері ліцензування, дозвільної системи та державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності;

    -   обмеженість участі суб’єктів малого і середнього підприємництва у реалізації проектів державно-приватного партнерства;

    -   низький рівень поінформованості суб’єктів малого і середнього підприємництва про порядок та умови провадження господарської діяльності;

    -   недосконалість системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для суб’єктів малого і середнього підприємництва.

    Основними напрямками програми є:

    -   дерегуляція господарської діяльності;

    -   розширення можливостей доступу суб'єктів МСП до отримання кредитних ресурсів;

    -   підтримка експортної діяльності та інноваційно-орієнтованих суб'єктів МСП;

    -   розвиток інфраструктури підтримки МСП, соціальної відповідальності бізнесу;

    -   забезпечення розвитку сільськогосподарського підприємництва та кооперації;

    -   залучення суб'єктів МСП до реалізації проектів державно-приватного партнерства тощо.

          При розробці програми врахована практика реалізації діючої на сьогодні Національної програми сприяння розвитку малого підприємництва та міжнародний досвід у сфері підтримки та розвитку МСП.

    Варто зазначити, що до розробки проекту Закону залучалися центральні та місцеві органи виконавчої влади, наукові установи та громадські організації,  сторони соціального діалогу.

    Текст законопроекту за посиланням http://www.dkrp.gov.ua/info/2740

                                                                                                                                          Прес-служба Держпідприємництва України

    Більше інформації Ви можете отримати на офіційному сайті Держпід-приємництва http://www.dkrp.gov.ua
    Запрошуємо Вас приєднатися до нашої сторінки на Facebook Держпідприємництво
    Переглядів: 406 | Додав: vg2012 | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)


    Copyright RZGVR © 2024