Неділя, 19.05.2024, 15:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2012 » Серпень » 21

     

    Село для багатьох поколінь українців є родовідним корінням і основою пізнання життя, колискою глибокої народної моральності. А сільська школа - невичерпна скарбниця нашої духовності, культури й менталітету українського народу.

    Тому пріоритетним у роботі КЗ «Корніївська ЗОШ І - III ступенів» є розуміння й усвідомлення того, що кожна дитина в селі - повноправний маленький громадянин незалежної України, який повинен мати реальну можливість здобути повноцінну освіту.
    Педагогічному колективу вдалося створити таке середовище, в якому формується розвинена творча особистість, здорова морально і фізично, з активною громадянською позицією, готова до трудової діяльності та відповідальна за свої дії.
    Але поряд із досягненнями існувала проблема. Фізичний знос віконних та дверних блоків у приміщеннях спричиняв значні теплові втрати. Проблемами школи перейнялася сільська громада.
    З метою покращення умов навчання учнів та праці вчителів, технічного персоналу ГО «Моє село Корніївка» вирішили взяти участь у спільному проекті Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - II», запропонованого Веселівською районною адміністрацією, з мікропроектом «Покращення умов навчального процесу. Капітальний ремонт приміщення комунального закладу шляхом заміни віконних блоків на металопластикові».
    Громадська організація «Моє село Корніївка» розробила та затвердила План місцевого розвитку та мікропроектну пропозицію щодо заміни дерев'яних конструкцій віконних бло­ків на металопластові.
    Районна рада та районна державна адміністрація затвердили мікропроект, активно сприяли його реалізації. У результаті було виділено необхідні бюджетні кошти з районного бюджету (54477 грн.) та обласного (11700 грн.) ЄС/ ПРООН профінансувала проект в сумі 18150грн.
    Громадою зібрано кошти—6431грн. Загальна сума проекту становила 90758грн.
    У результаті активних узгоджених дій районної державної адміністрації, Веселівської районної ради, відділу освіти, громади та адміністрації КЗ «Корніївська ЗОШ І - ІІІ ступенів» проект вдалося здійснити за чотири місяці.
    На сьогодні КЗ «Корніївська ЗОШ І - ІІІ ступенів» радує жителів села оновленими вікнами фасаду.
    До 2012 року силами школи і батьків було замінено 24 вікна. Бойко А.І. встановив 3 вікна. Участь у проекті ЄС/ПРООН дозволила оновити 21 вікно та 2 балконні блоки.
    TOB «Хазар», (м. Запоріжжя) якісно та оперативно виконали демонтаж старих дерев'яних вікон та монтаж нових віконних блоків.
    Працівники школи, батьки здійснили внутрішні роботи.
    Реалізація проекту сприяла підвищенню рівня довіри і взаємоповаги між учасниками проекту: громадою та районною владою, батьками та школою, що дасть можливість реалі­зувати інші спільні проекти.
    Адміністрація школи та актив громадської організації набув позитивного досвіду у справі залучення батьків, жителів села до їх безпосередньої участі у здійсненні місцевого самоврядування.
    Педагогічний колектив, учні та батьки КЗ «Корніївська ЗОШ І - ІІІ ступенів» щиро вдячні голові Веселівської райдержадміністрації Куковинець І.М., а також першому заступнику голови Голоті Ю.В., голові Веселівської районної ради Масалову В.В., начальнику відділу освіти Веселівської райдержадміністрації Кучеровій С.А., координатору проекту ЄС/ ПРОООН у Запорізькій області Устімову Г.М., головному спеціалісту управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Запорізької облдержадміністрації Горбатенко О.М., працівникам відділу фінансів при Веселівський райдержадміністрації за підтримку та консультативну і фінансову допомогу, а також Лисенку О.О. заступнику директора TOB «Хазар»
    Адміністрація та педагогічний колектив школи висловлюють подяку голові громадської організації Харитонюк М.А., бухгалтеру Городецькій О.В., секретарю Гришко Ю.М., всім членам громади та батькам за фінансову підтримку та участь у проекті. Особливо хочеться відзначити батьків: Пастернак Л.П., Бойко I.A., Харитонюк С.О., Бе дюх Н.В., Вакуленко О.С., Діденко В.І., Кондратюк Н.П., Кузьмінову В.Г., Лисокобилко А.А., які надали кошти для придбання матеріалів, для здійснення внутрішніх робіт; батьків 5,7,9 класів: Дерендяєву СМ., Стовбур О.Л., Харитонюка О.О., Дмитрюк Т.О., Пилипенко О.С., Нагірню Л.М., Леонтьеву Л.П., Кириленко Н.І, Корнієнко Т.К., Бе-дюх О.В., Пархоменко Н.Ю., Лебедя О.В., Кравцова І.В., Бейко В.І., Діденко А.І., які придбали матеріали та виконали ремонтні роботи у класах, де замінено вікна.

    Л.І. ШЕВЧЕНКО, директор КЗ «Корніївська ЗОШ І-III ступенів»
    Переглядів: 462 | Додав: vg2012 | Дата: 21.08.2012 | Коментарі (0)


    Copyright RZGVR © 2024