Неділя, 19.05.2024, 15:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2012 » Квітень » 20


    На перший погляд, КЗ «Запорізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» подібний на сотні й тисячі українських шкіл. Та все ж наша школа – незвичайна. По-перше, вона знаходиться у центрі мальовничого села Запоріжжя. По-друге, тут навчаються дружні, талановиті, веселі, енергійні і рухливі діти. Це – великі життєлюби. Крім того, вони в школі не лише навчаються, а й товаришують, спілкуються, займаються цікавими справами, весело та з користю проводять час.

     Нещодавно в нашому закладі було проведено тиждень початкової школи. Метою цього заходу було наступне: підвищити інтерес учнів до предметів, що вивчають у початковій школі; розширити й поглибити знання та вміння учнів із предметів, створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях; розвивати творчі здібності, зв’язне усне мовлення, уяву, пам’ять; виховувати почуття колективізму, любов до знань.

    Відкрив тиждень початкової школи «Екологічний турнір» між учнями 3 і 4 класів (класоводи Косарь Т.Д. і Мельник Т.М.). Дві команди «Всезнайки» та «Пізнайки» виконували найактуальніші екологічні завдання. Діти згадали «Правила поведінки в довкіллі», розгадували «Загадки від Мудрої Сови», поповнили знання прислів’ями про природу,  відповідали на цікаві запитання вікторини, складали кросворди про лікарські рослини. Цікаво пройшов конкурс «Пантоміма», де капітани команд без слів і без звуків показали тварин. Діти були активними, правильно відповідали на запитання, а головне – зрозуміли, що обов’язком кожної людини є охорона рідної природи.

     У вівторок першокласники (класовод Сокольвяк Н.М.) запросили учнів початкових класів на виховну годину «Любій малечі про цікаві речі». За допомогою казкових героїв,  дідуся і Золотої рибки (із відомої казки О.С. Пушкіна) діти закріпили знання про посуд, меблі, одяг та про їхнє призначення. Швидко пролетів час, бо було багато ігор: «Ланцюжок слів», «Одягни ляльку», «Який одяг?», «Склади меблі». Але найбільше дітям сподобалась інсценізація вірша К.І. Чуковського «Федорине горе», яку підготували учні 7 класу (класний керівник Яременко О.В.).

     «Математика – цариця всіх наук!» - цими словами розпочався третій день. У середу відбувся «Математичний ранок». Розпочався він цікавою інсценізацією. Головними героями були «Математика» (Пєєва А.), геометричні фігури (учні 4 класу), математичні знаки (учні 3 класу). Продовженням свята став «Математичний КВК» між  учнями 1 та 2 класів (класоводи Сокольвяк Н.М. та Компольська О.В). Команди «Кульбабки» і «Соняшники» відповіли на цікаві запитання «Розминки» та «Бліц-турніру». Цікаво пройшли конкурси «Міцний горішок знань», «Заморочки Незнайка», «У країні Ребуси-дії». І, насамкінець, на втіху весняний букет сміху подарували учні 3 і 4 класів, розповідаючи веселі смішинки.

     Четвертого дня у 1 класі пройшло свято «Діти і батьки читають залюбки». Команди, які складалися з мам і дітей (навіть дідусь Коноплянко В.М. узяв участь!), здійснили цікаву подорож у захоплюючий світ країни, яка має назву «Читання». Діти і батьки були нагороджені у номінаціях: «Найрозумніші», «Найталановитіші», «Наймудріші», «Найстаранніші», «Найерудованіші». Батьки ще отримали «Подяку» за активну участь у святі.

    І завершенням тижня стало спортивне свято «Веселі пострибеньки», девізом якого були такі слова: Спорт – помічник, Спорт – здоров’я, Спорт – гра!

    У цих змаганнях узяли участь дві найсильніші, найспритніші команди «Футболісти» і «Стрибунець» (учні 1-4 класів). Наші дружні колективи виступали всім на диво! Швидко впоралися з естафетами  «Друзі» та «Ромашка»,конкурсами «Латаття», «Попади в капелюх», «Матрьошка», «Витягни ріпку», «Поклади в глек картоплю», «Влучи в пащу лева». Весело пройшов конкурс капітанів «Хто швидше одягнеться». На спортивному святі ніхто не сумував. Навіть уболівальники взяли участь у конкурсі «Будь уважним» та розгадували спортивні загадки. Найактивніші отримали медалі. А переможців визначало поважне журі (Даценко Н.М. та Сергієнко Н.В.) – точне , об’єктивне і уважне. Закінчилось свято піснею у виконанні учнів 1 та 7 класів.

     Підготувати тиждень початкової школи допомогли учні 6 класу Мірзаєв Артур, Пєєва Алла, Мицканюк Дар’я (Процюк Ю.В.), учні 7 класу Ковальчук Наталія, Жердєва Тетяна, Мельник Вікторія, Лисяк Катерина, Петрова Аліна (Яременко О.В.), батьки 1 класу Соловйова Ірина Олександрівна, Мудриченко Ольга Василівна, Петрова Наталія Анатоліївна, Мицканюк Олена Василівна, дідусь Коноплянко Віктор Миколайович, педагог-організатор Даценко Н.М.

    Ми хочемо виростити дітей розумними, здібними, талановитими і обов’язково здоровими. І чудово розуміємо, що всього цього  можна навчити у стінах рідної школи. Хочеться тільки радіти за цю «маленьку країну щастя» та сподіватися, що у майбутньому її діти гідно використають свої творчі вміння та навички для збагачення культурної спадщини нашої держави.

     Н. СОКОЛЬВЯК, вчитель початкових класів

    Джерело: Газета "КОЛОС", сайт www.vesele.com.ua

    Переглядів: 497 | Додав: vg2012 | Дата: 20.04.2012 | Коментарі (0)


    Copyright RZGVR © 2024