Неділя, 19.05.2024, 13:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2013 » Листопад » 1 » Засідання форуму Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – ІІ»
    13:17
    Засідання форуму Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – ІІ»
     

            У понеділок, 21 жовтня, у малому залі Веселівської райдержадміністрації за участю голови райдержадміністрації Куковинець І.М.  відбулося засідання районної Координаційної ради форуму місцевого розвитку з реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду - ІІ» на якому були присутні координатор Проекту ЄС/ПРООН по Запорізькій області Устімов Г.М., керівники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, структурних підрозділів райдержадміністрації та директорів комунальних підприємств.

            На заході представлені міні-презентації проектів громадської організації «Довгий під» с. Чкалове «Капітальний ремонт водозабору № 11 с. Чкалове Веселівського району Запорізької області» та громадської організації «Згода Запоріжжя» с. Запоріжжя «Реконструкція насосної станції по вул. Чапаєва с. Запоріжжя Веселівського району Запорізької області». Ці організації розповіли позитивні моменти використання частотного перетворювача здобуті на своєму досвіді, які зацікавили усіх присутніх. Перетворювач частоти забезпечує плавний пуск і зупинку двигуна, а також дозволяє міняти напрям обертання двигуна. Перетворювач частоти відображає на цифровому дисплеї основні параметри системи: задану швидкість, вихідну частоту, струм і напругу двигуна, вихідну потужність, момент, стан дискретних виходів, загальний час роботи перетворювача і ін. Економічний ефект від впровадження асинхронного електроприводу складається, зокрема, з таких чинників:

    ·     економія електроенергії в насосних агрегатах до 30% за рахунок регулювання продуктивності шляхом зміни частоти обертання електродвигуна, на відміну від регулювання продуктивності іншими способами;

    ·     комплексна автоматизація системи водопостачання;

    ·     збільшення тиску в залежності від споживання води;

    ·     зменшення втрат на обслуговування та ремонт.

    Комунальним підприємством «Чкалово» с. Чкалово проведено розрахунок витрат кВт електроенергії на 1 м³ піднятої води за вересень 2013 рік у порівнянні з аналогічним місяцем 2012 року, де чітко спостерігається зменшення  використання з 1,24 кВт/м3 до 0,55 кВт/м3 (44%).

    Також, громадськими організаціями «Моє село Корніївка» та «Берегиня-2012» проінформовано про стан підготовки проектної документації та початок впровадження проектів з енергоефективності. Разом з тим, підведені підсумки другої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду - ІІ», приділено увагу участі делегації Веселівського району у тренінгу в м. Харків з питання впровадження енергоефективних проектів та набутого досвіду.

             По завершенню засідання активістам зазначених громад вручено серії книг «Децентралізація та врядування» для розширення громадської бібліотечки та  вільного користування зацікавлених осіб.
     
    Переглядів: 439 | Додав: vg2012 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:

    Copyright RZGVR © 2024