Неділя, 19.05.2024, 15:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2014 » Квітень » 11 » Про розкрадання та пошкодження майна енергетичних об'єктів.
    09:07
    Про розкрадання та пошкодження майна енергетичних об'єктів.

     

    Розкрадання устаткування з енергетичних об'єктів ВАТ «Запоріжжяобленерго» украй негативно позначаються на надійності і безперебійності поставки електроенергії споживачам, а також створюють аварійні ситуації. В результаті страждають і зазнають значні збитки як побутові, так і промислові споживачі, порушується робота служб життєзабезпечення, а самі зловмисники піддають своє життя серйозної небезпеки.

    Враховуючи всю важливість стабільного енергопостачання об'єктів народного господарства, чинне законодавство передбачає достатньо жорстку відповідальність за правопорушення у сфері електроенергетики.

     З урахуванням змін, внесених до Кримінального Кодексу України згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за порушення у галузі електроенергетики» від 31.05.2005 №2598-IV, за розкрадання енергоустаткування, пошкодження і руйнування енергооб'єктів Компанії також передбачена строга відповідальність.

    Так, відповідно до статті 188 Кримінального Кодексу України:

     - за розкрадання шляхом демонтажу і іншим способом електричних сітей, кабельних ліній зв'язку і їх устаткування передбачено покарання у вигляді накладення на винне обличчя штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до 3 років;

     - за ті ж дії, зроблені по попередній змові групою осіб або особою, раніше судимим за злочин, передбачений цією статтею, а також за розкрадання в крупних розмірах, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

     - за ті ж дії, зроблені організованою групою, або за дії, особливо тяжкі наслідки, що призвели, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

     Діями, що заподіяли особливо тяжкі наслідки, вважаються дії, якщо вони спричинили загибель людини, переривши в забезпеченні споживачів електричною енергією і послугами зв'язку, унаслідок якого припинена діяльність промислових підприємств, порушена діяльність органів влади, державних установ, лікувальних установ, правоохоронних органів, частин пожежної охорони, озброєних сил, порушено функціонування залізничного, морського, річкового, повітряного, автомобільного транспорту і електротранспорту.

     - за умисне пошкодження або руйнування об'єктів електроенергетики, якщо ці дії привели або могли привести до порушення нормальної роботи цих об'єктів, або спричинити за собою загрозу для життя людей, передбачено покарання у вигляді накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або позбавлення волі на строк до 3 років;

     - за ті ж дії, зроблені повторно або по попередній змові групою осіб, або загальнонебезпечним способом, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 10 років;

     - у випадку, якщо вищезгадані дії привели до загибелі людей або до інших важких наслідків, до винні осіб застосовується покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років.

    Тому, якщо ви збираєтеся скоїти злочин, добре подумайте, адже це може вдарити не лише по вашому гаманцю, але й  несе небезпеку життю.


    Управління економічного розвитку

    та торгівлі райдержадміністрації

     

    Переглядів: 439 | Додав: vg2012 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:

    Copyright RZGVR © 2024