Неділя, 19.05.2024, 22:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
                       


Ресурсний центр громад

Веселівського
району

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 41

Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Управління економіки Веселівської райдержадміністрації
  • Місцевий розвиток орієнтований на громаду
  • Веселівські відомості
  • Новини Веселівського району

  • Головна » 2012 » Жовтень » 2 » Допомога Корпусу Миру громадам Веселівщини
    08:56
    Допомога Корпусу Миру громадам Веселівщини

    «Навіть пропрацювавши 5 років у Проектах ЄС/ПРООН з усією відповідальністю можу заявити, що я володію не більш як 20% загального масиву знань у цій сфері…» - зізнався нещодавно наш координатор від Проекту «Місцевий розвиток орієнтовний на громаду - ІІ» (МРГ-ІІ) Олександр Рябий під час візиту у Веселівський район. Взагалі питання постійного розвитку, самоосвіти та міжкультурного обміну були пріоритетними на Форумі місцевого розвитку, який відбувся у середу, 26 вересня у малому залі засідань Веселівської райдержадміністрації.

    Наряду з обговоренням процесу впровадження мікропроектних пропозицій наших громад в рамках Програми ЄС/ПРООН порушено питання участі громадських організацій у проектах таких фондів як: Міжнародний фонд «Відродження», Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування Державного фонду сприяння місцевому самоврядування в Україні, програми Центру муніципального менеджменту (Хабітат), при чому саме громади, задіяні в МРГ-ІІ є найактивнішими учасниками проектів та програм міжнародного та всеукраїнського рівнів. Однак, кількість пройдених конкурсів не завжди означала підвищення якості написання проектної пропозиції. А особливо, це стосується конкурсів міжнародного масштабу, де мікропроект подається на розгляд членам журі, які є носіями іншої мови та культури взагалі. Нам усе ще важко подолати хоча би більш-менш розповсюджений англомовний бар’єр, а тим паче навчитись розмовляти іноземною мовою так, щоби нас зрозуміли не лише англомовні вихідці із нашого ж середовища, а і самі іноземці.

    Саме для вирішення проблеми написання проектів в межах міжнародних фондів, убачаючи потенціал розвитку нашого району у цьому напрямі, координатори Проекту ЄС/ПРООН запропонували громадам Веселівщини прийняти участь у конкурсі від Корпусу миру США в Україні на запрошення волонтерів на 2013-2015 роки за проектом «Розвиток громад». Присутні мали змогу поспілкуватись та почути презентацію проекту з вуст самого директора Проекту розвитку громад – Марата Кюрчевського, який був присутній на Форумі та повідомив, що Корпус Миру – це є неполітична, нерелігійна організація. Її було засновано Президентом США Джоном Кеннеді у 1961 році з метою зміцнення миру та дружби між людьми різних національностей і культур. Фінансування діяльності Корпусу Миру здійснюється за рішенням Конгресу Сполучених Штатів з бюджету Федерального Уряду і формується за рахунок податків, сплачених громадянами США. В Україні Корпус Миру розпочав свою діяльність у травні 1992 року, і нині співпрацює з нами у трьома різних напрямках:

    - викладання англійської мови, як іноземної;

    - розвиток молоді - позакласна робота з молоддю;

    - розвиток громад – волонтери працюють у громадських організаціях та державних установах, співпрацюють з місцевою владою та бізнесом та реалізують проекти соціальної та економічної спрямованості задля розвитку місцевих громад.

    В залежності від освіти та попереднього практичного досвіду роботи, волонтери можуть:

    - допомогти організації адаптуватися до західних стандартів та процедур у сфері планування, управління, ділової кореспонденції, взаємодії з донорськими організаціями, ведення бізнесу;

    - допомогти з редагуванням ділових паперів та діловою комунікацією англійською мовою;

    - допомогти спланувати, організувати та провести тренінги для персоналу та клієнтів організації різноманітної тематики;

    - допомогти розробити план проекту та проектну пропозицію;

    - допомогти написати грант;

    - допомогти розробити стратегічний план організації або громади та ін.

             Представники районного ресурсного центру громад запропонували подати заявку від імені району на участь у конкурсі. Керівники громадських організацій, голови сільських та селищної рад та представники структурних підрозділів адміністрації одноголосно підтримали дане рішення.

             Наостанок уповноважений представник Корпусу Миру промовив дуже гарну фразу, яка вичерпно характеризує мету діяльності європейських та американських фондів в Україні: «Неприятно быть богатым, когда все вокруг бедные. Приятно быть богатым, когда все вокруг чуть-чуть беднее тебя. От этого общество красивее…»

             Сподіваємось, що вже досить скоро наше суспільство стане гармонічнішим та красивішим. Принаймні ми зможемо сказати, що зробили для цього усе можливе.

    Переглядів: 453 | Додав: vg2012 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:

    Copyright RZGVR © 2024